37. maanpuolustuspäivä la 5.10.2019 Lohjalla

Uudenmaan maanpuolustuspäivä

37. maanpuolustuspäivä la 5.10.2019 Lohjalla

Maanpuolustuspäivän perinne käynnistyi Vihdissä vuonna 1983. Siitä alkaen ovat Uudenmaan Reserviupseeripiiri ry ja Uudenmaan Reserviläispiiri ry järjestäneet vuosittain Uudellamaalla, yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa, yleisölle avoimen maanpuolustustapahtuman. Kyseessä on merkittävä vuotuinen vapaaehtoisen maanpuolustuksen tapahtuma ja esittäytyminen Uudellamaalla.

Uudenmaan 37. maanpuolustuspäivä Lohjan keskustassa ja Laurentius-salissa 5.10.2019

Päivän teema on ”Turvallista asua Lohjalla”.  Dagens tema är ”Tryggt att bo i Lojo”.

Tapahtumapaikkana Lohjan keskusta, Laurentius-salin piha-alue sekä niiden lähialueet. Järjestäjänä tapahtumassa on Lohjalaiset reserviläisjärjestöt.

Lohjan vapaaehtoiset maanpuolustusjärjestöt ovat  järjestämässä vuoden 2019 tapahtumaa, tarkoituksena ylläpitää voimakasta maanpuolustushenkeä sekä esitellä yhteistoimintana nykyisiä Suomen Puolustusvoimia ja sen kalustoa.  Samalla juhla on kunnianosoitus sotiemme veteraaneille isämaan hyväksi tehdystä työstä.

Tapahtuman vastuullisena järjestäjänä ovat Uudenmaan Reserviupseeripiiri ry ja Uudenmaan reserviläispiiri ry.

Maanpuolustuspäivän pääjärjestäjinä ovat Lohjan Reserviupseerikerho ry, Lohjan Seudun Reservinaliupseerit ry, Etelä-Lohjan Reservinaliupseerit ry, Länsi Uudenmaan Rauhanturvaajat ry sekä Lohjan Maanpuolustusnaiset ry.

Lohjalle odotetaan liki 3000 maanpuolustusvierasta ja –kävijää.

Edellisen kerran Lohjalla järjestettiin Uudenmaan maanpuolustuspäivä vuonna 1984 ja vuonna 2008.